ΕΡΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


09-04-2012…Το Κοινωνικό Παντοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του στη Σητεία

Συνέντευξη από τη Μαρία Λάζου


Ερωτ. - Πως ξεκίνησε, από που ορμώμενοι και τι φιλοσοφία έχει;
    Ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κου Στέλιου Σπυριδάκη και γρήγορα αυτή την ιδέα την αγκάλιασαν πολλοί Σητειακοί. Όπως μας είπε και ο ίδιος δεν άντεχε να βλέπει συνανθρώπους μας να βασανίζονται μη έχοντας τα άκρως απαραίτητα για την διαβίωση τους. Έτσι άρχισε να γίνετε πραγματικότητα το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η φιλοσοφία του είναι να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθήσει συνανθρώπους μας που μαστίζονται από διάφορα προβλήματα.

Ερωτ. – Ανήκει κάπου αυτός ο οργανισμός;

    Φυσικά και όχι είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Ερωτ. – Ποιες είναι οι δραστηριότητες σας; Σε ποιους τομείς αναπτύσσεστε και που δραστηριοποιήστε;

     Οι τομείς που δραστηριοποιούμαστε είναι οι εξής:

 α) Συλλογή σε προμήθειες πρώτης ανάγκης όπως είναι τα τρόφιμα, αυτό γίνετε με την βοήθεια των συνανθρώπων μας. Υπάρχουν στα super-market της περιοχής μας ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου εκεί όποιος θέλει αφήνει ένα προϊόν, ότι νομίζει ο καθένας. Ακόμα και τα ίδια καταστήματα συμβάλλουν σε αυτό το έργο
β) Συλλογή σε διάφορα ενδύματα και υποδήματα,
γ) Έχει καθιερωθεί μία μέρα για να γίνεται ενημέρωση στα σχολεία για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
δ) Βοηθάμε συνανθρώπους μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης και αδυνατούν λόγω χρημάτων να ανταποκριθούν οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις και τα χρήματα διατίθενται σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ερωτ. – Ποιοι είναι οι στόχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου ;

     Οι στόχοι είναι πολλοί και όλοι προσπαθούν να τους υλοποιήσουν. Κάποιοι από αυτούς είναι:
α)Εθελοντική συνεργασία με διάφορες ειδικότητες γιατρών για να βοηθάνε συνανθρώπους μας που αδυνατούν ακόμα και για το αυτονόητο που είναι η υγεία τους.
β) Συνεργασία με διάφορα φροντιστήρια για δωρεάν μαθήματα
γ) Κουπόνια που θα χορηγούνται και θα μπορούνε αυτοί οι άνθρωποι να πηγαίνουν σε κάποια μαγαζιά, που θα δεχτούν να συνεργαστούν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο , για να αγοράσουν κάποια είδη με έκπτωση.
δ) Καταγραφή σε διάφορα χωριά των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια.

Ερωτ. – Λειτουργείτε σαν σύνολο, σαν ομάδα ή λειτουργείται ο καθένας χωριστά;

   Πάντα λειτουργούμε σαν σύνολο και πάντα ομαδικά. Σε αυτή την ομάδα δεν έχουμε αξιώματα, είμαστε όλοι ίσοι και υπάρχει σεβασμός. Νομίζω ότι είμαστε παράδειγμα δημοκρατικότητας.

Ερωτ. – Μπορεί εύκολα και κάποιοι άλλοι να συμμετέχουν στην ομάδα σας;

   Βέβαια και μπορούν, η ομάδα είναι ανοιχτή και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να είναι συνειδητοποιημένοι για το κοινωνικό έργο που θα προσφέρουν. Θέλουμε ανθρώπους που να νοιάζονται πραγματικά και δεν θα προσπαθήσουν μέσα από την ομάδα να βγάλουν προς τα έξω δικιά τους προσωπική δράση, για να ικανοποιήσουν το ΕΓΩ τους.

Ερωτ. – Πως θα μπορούσε κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί σας;

   Τα γραφεία μας βρίσκονται στην οδό 4ης Σεπτεμβρίου 26 και όλοι μπορούν να έρχονται Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη από τις 7:00μμ – 9:00μμ ή να έρθουν σε επαφή με τον κο Σπυριδάκη Στέλιο στο τηλ. 6979725711 και την κα Παρηγιουδάκη Πόπη στα τηλ. 6973984604 ή 6932900360.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου