Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Holistic Color Therapy System / Σύστημα Ολιστικής Χρωματοθεραπείας

 Τα χρώματα είναι παντού όπου κοιτάμε και όπου δεν κοιτάμε. Μας αρέσουν τα θαύματα της φύσης, συνειδητά και υποσυνείδητα. Βλέπουμε το χρώμα, αλλά σκεφτόμαστε την προέλευση και τα αποτελέσματά του;

Τι είναι το χρώμα;

 Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, το χρώμα είναι φως και ενέργεια. Το χρώμα είναι ορατό επειδή αντανακλά, κάμπτει και διαθλάται μέσα από όλα τα είδη σωματιδίων, μορίων και αντικειμένων. Υπάρχει μια ποικιλία από μήκη κύματος που το φως μπορεί να κατηγοριοποιηθεί, παράγοντας  διαφορετικούς τύπους φωτός. Τα ορατά μήκη κύματος πέφτουν περίπου στην περιοχή από 390 έως 750 νανομέτρων και είναι γνωστό ως ορατό φάσμα. Άλλα μήκη κύματος και συχνότητες σχετίζονται με μη ορατό φως όπως ακτίνες Χ και υπεριώδεις ακτίνες. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τις επιπτώσεις του μη ορατού φωτός, επομένως είναι λογικό να πιστεύουν ότι το ορατό φως δεν θα μας επηρέαζε.

 Ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το φως μπορεί να μας επηρεάσει είναι μια ήπια μορφή κατάθλιψης γνωστή ως Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή (SAD), η οποία προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εισαγωγή στη θεραπεία με χρώματα

 Η θεραπεία με τα χρώματα (επίσης γνωστή ως χρωματοθεραπεία ή θεραπεία φωτός) είναι ένας τύπος ολιστικής θεραπείας που χρησιμοποιεί το ορατό φάσμα φωτός και χρώματος για να επηρεάσει τη διάθεση και τη σωματική ή ψυχική υγεία ενός ατόμου. Κάθε χρώμα εμπίπτει  μια συγκεκριμένη συχνότητα και δόνηση, που πολλοί είναι αυτοί πλέον που πιστεύουν ότι συμβάλλουν σε συγκεκριμένες ιδιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν την ενέργεια και τις συχνότητες μέσα στο σώμα μας.

 Ενώ είναι κοινή γνώση ότι το φως εισέρχεται μέσα από τα μάτια μας, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το φως μπορεί επίσης να εισέλθει και από το δέρμα μας. Δεδομένων των μοναδικών συχνοτήτων και των δονήσεων διαφόρων χρωμάτων, οι ειδικοί λένε ότι ορισμένα χρώματα που εισέρχονται στο σώμα μπορούν να ενεργοποιήσουν τις ορμόνες που προκαλούν χημικές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό μας, επηρεάζοντας στη συνέχεια καθολικά την ενέργεια του ατόμου και το συναίσθημα, επιτρέποντας στο σώμα να αντιδράσει ανάλογα.

 Τα χρώματα είναι γνωστό ότι επηρεάζουν άτομα με εγκεφαλικές διαταραχές ή άτομα με συναισθηματικά προβλήματα. Για παράδειγμα, το μπλε χρώμα χρησιμοποιείται σε φλεγμονές, επίσης δίνει ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, ενώ το κόκκινο χρώμα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το πράσινο είναι ένα χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χαλαρώσει και να συντονίσει άτομα που δεν έχουν συναισθηματική ισορροπία. Το πορτοκαλί αλλά και το κίτρινο από την άλλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναζωογονήσουν και να τονώσουν άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη.

 Στις ενεργειακές τέχνες και θεραπείες μελετάται η συχνότητα των 7 χρωμάτων της ίριδας σε σημεία νευρικών απολήξεων και στο πως δρουν αντακλαστικά σε ζωτικά όργανα, Επίσης, η αύρα ενός ατόμου καθώς περιέχει διαφορετικά στρώματα φωτός που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό και την τόνωση, δηλαδή την εξισορρόπησή του.

 Η γνώση των χρωμάτων μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε συνολικά την τρσισυπόστατη ύπαρξή μας και έτσι να μας συντονίσει για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε ή να θεραπευτούμε καλύτερα.

 Επιπλέον, τα χρώματα που μας περιβάλλουν μπορούν να έχουν διάφορες διακυμάνσεις ή αντιθέσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον ιδανικό εξατομικευμένο χώρο για εμάς. Θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς.

Η ιστορία της χρωματοθεραπείας

 Δεν είναι μυστήριο ότι ο ήλιος και η πηγή του φωτός (ή η έλλειψη αυτού), μπορούν να έχουν μια βαθιά επίδραση σε εμάς. Βαθύτερη από αυτή που πιστεύουμε, Πριν από χιλιάδες χρόνια, ορισμένοι λαοί άρχισαν να εξερευνούν το φως, τα χρώματα και τις θεραπευτικές τους δυνατότητες. Η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κίνα είναι γνωστές για τις μελέτες και τις επιτομές τους στην ολιστική θεραπεία και τη θεραπεία με χρώματα.

Μερικά παραδείγματα :

-Ζωγραφική δωματίων διαφορετικών χρωμάτων με την ελπίδα της αντιμετώπισης ορισμένων παθήσεων.

-Χρησιμοποιώντας χρώματα στη φύση και στο περιβάλλον τους (μπλε από ουρανούς, πράσινο από γρασίδι κ.λπ.)

-Θεραπευτικές αίθουσες που χρησιμοποιούσαν κρύσταλλα για να διυλίσουν το φως του ήλιου.

-Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το φως και τα χρώματα για θεραπεία από το 2000 π.Χ..

 

***Πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι για τη χρήση χρώματος και φωτός σε θεραπεία.

Κάνετε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις :

1. Έχετε παρακολουθήσει αν σας επηρεάζει το χρώμα; Παρατηρήστε τον εαυτό σας πως αντιδρά όταν για 10 λεπτά κοιτάτε επίμονα, σταθερά ένα χρώμα. Ιδανικός χρόνος 21 λεπτά.

2. Έχετε ενημερωθεί για την τεχνολογία των λέιζερ; Πως χρησιμοποιείται το φως;

3. Έχετε απευθυνθεί ποτέ σε ειδικό τεχνίτη για το φως και τα χρώματα; Παρατηρήστε τα χρώματα που αγαπάτε. Μιλήστε με έναν ολιστικό χρωματοθεραπευτή. Συμπληρώστε το ειδικό ερωτηματολόγιο και ακούστε προσεκτικά τις απαντήσεις. Είναι σπουδαίο πως και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψετε πολλά περισσότερα από όσα γνωρίζατε για τον εαυτό σας και τις πραγματικές ανάγκες σας. 


 -Απευθυνθείτε σε ειδικούς για να γνωρίσετε αυτή την ολιστική τέχνη κάνοντας δώρο στον εαυτό σας μια συνεδρία για εξισορρόπηση ή για ότι άλλο εσείς επιθυμείτε.

 -Για την εκπαίδευσή σας απευθυνθείτε στην Holistic School Greece.

 Αφορά το σπίτι μας, την εργασία μας, το σχολείο μας, τη σχολή μας, το
θέατρο, το σινεμά, την τηλεόραση, τις φιλοσοφίες, τα δόγματα, τον κληρικό, τις επιστήμες, τον παιδαγωγό, το δάσκαλο, τον ιατρό, τον ψυχίατρο, το νευρολόγο, τον ψυχολόγο, τον σύμβουλο αυτοβελτίωσης, το θεραπευτή, τον κοινωνικό λειτουργό, τον δικηγόρο, την οικογένεια, τον μοναχικό, την ομάδα, το life coaching, το marketing, τη γεωπονία, τη γεωλογία, τη βοτανική, την κτηνιατρική, τη νοσηλευτική, τη διαιτολογία, την αισθητική, την κλινική, το spa, τη φυσικοθεραπεία, τον αθλητή, τον αρχιτέκτονα, το διακοσμητή, τον μηχανικό, το φωτογράφο, τον make up artist, τον ενδυματολόγο, τον στυλίστα, το σκηνογράφο, το σκηνοθέτη, τη μουσική, το τραγούδι, τους καλλιτέχνες γενικότερα, τις τέχνες και τους τεχνίτες. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

 Συνδυάζεται με πολλές άλλες Ολιστικές Θεραπείες και με κάθε κλασσική
κλινική αγωγή αλλά πάντα με τη συναίνεση του ιατρού και του ασθενή
διότι σεβόμαστε την εργασία του ειδικού και την ελεύθερη βούληση
κάθε θεραπευόμενου.

 Είναι σημαντικό η ζωή μας να περικλείεται με φως και χρώματα, συνειδητά. Για να γίνει αρμονική, πιο όμορφη και γεμάτη χαρά! Το αξίζουμε όλοι μας!

 

 

Χρώματα - Θεραπεία - Ολιστικό Σύστημα Πρόληψης & Θεραπείας =  Σύστημα Ολιστικής Χρωματοθεραπείας











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου